Módszereink

Dobogós helyezésért túra és pályaversenyeken egyaránt

szolgaltatas220x100Azokat a túra és pályaversenyeken indulókat várjuk, akik a Pünkösdi Regattán, a Fehérszalagon vagy a Kékszalagon és szakmai regattákon vagy a pályaversenyeken a mezőny első harmadába szeretnének kerülni, így korábban elért helyezéseiken akár 150-200 pozíciót is javítsanak.

Természetesen a sikeresebbeknek is van mit mondanunk és mutatnunk! Azok is megtalálják, amit keresnek, akiknek mindig csak egy kicsi hiányzik ahhoz, hogy kitűzött céljukat vagy a dobogós helyeket elérjék.

A tréningjellegű oktatás során elsősorban a nagyhajósok felkészítésére vállalkozunk. Hajótulajdonosok, kormányosok, illetve csapattagok együtt és külön-külön is részt vehetnek a programban. Az egyénileg és csapatként érkezők egyaránt megtapasztalhatják saját versenyzői viselkedésüket és együttműködési jellemzőiket, ez sokak számára hozhat nagy meglepetéseket, felismeréseket és a későbbiekben erre alapuló jobb gyakorlati megoldásokat versenyszituációban.

Gyakorlatfókuszú oktatás hatékony képzési eszköztárral

A képzés tematikájában szerepel a hajó-és versenyzőfelkészítés, a rajttaktika, a versenytaktika, minden, amit a vitorláról tudni kell (készítés, típusok, mikor mit használjunk, beállítások), a rig beállítása, szabályismeret, a lokális balatoni meteorológia, a csapatkommunikáció, a fedélzeti teamwork.

 

A képzést elvégzők számára tanúsítványt állít ki az RVA.​

A képzés központi eleme a bentlakásos tréning, mely pénteken 18 órától vasárnap 11 óráig tart. Oktatóink személyesen vezetik végig a tematikán az Akadémia hallgatóit. Az előadás jellegű, úgynevezett frontális oktatási elemek mellett tréningszituációk, manuális taktikai gyakorlatok, valamint helyzetgyakorlatok jelennek meg a 3 nap során összesen 18 óra időtartamban.

 A képzési program ezen részét az RVA Regatta zárja; a hallgatók egy szimulátor program segítségével igazi versenyben próbálhatják ki újonnan megszerzett tudásukat, s megszerezhetik első győzelmeiket.
Beiratkozott hallgatóink a tréning után csatlakozhatnak internetes rendszerünkhöz, ahol a tréningre való felkészülést segítő, és a versenyzésben is közvetlenül hasznosítható jegyzeteket, teszteket találhatnak.

A képzés harmadik elemeként hallgatóink a tréninget követő időszakban igénybe vehetik az RVA Alumni programját: a belépő új előadók előadásain részt vehetnek, jegyzeteit díjmentesen elérhetik, használhatják a hallgatói közösségi felületet, hozzáférhetnek az RVA egyéb oktatási segédanyagaihoz, a nyári gyakorlati oktatáson kedvezménnyel vehetnek részt.​

Kiknek ajánljuk?

​Kormányosoknak, csapattagoknak, hajótulajdonosoknak